• De kinderen hebben dikke pret tijdens de voorstelling.

    marisa beretta

Aftrap Schalkwijk Safari succes

HAARLEM De eerste voorstellingen van de Schalkwijk Safari afgelopen week waren een groot succes. Meer van 150 kinderen en ouders genoten 19 mei al van de voorstelling Aadje Piraatje door acteur Ton Meijer, operazangeres Marije van Stralen en klavecimbel speelster Christina van Edelen. En ook de voorstellingen daarna hadden een goed gevulde zaal. Deze week is de laatste kans om de avonturen van Aadje Piraatje mee te beleven. 

Tot en met 5 juni reizen twee gratis te bezoeken jeugdvoorstellingen onder de vlag Schalkwijk Safari door Schalkwijk in Haarlem: Aad Piraatje door Ton Meijer voor 2 tot10 jaar en BB door Collectief Wonderland voor baby's van 6 tot en met 18 maanden. De speellocaties zijn buurtcentra in Schalkwijk, het winkelcentrum Schalkwijk en de Bibliotheek Schalkwijk. Schalkwijk Safari is een initiatief van Christel Gouweleeuw om theaterbezoek mogelijk te maken voor kinderen die niet vaak een theater van binnen zien.

Ton Meijer van Theater duizendpoot vertelt, zingt en speelt het verhaal van Aadje Piraatje, naar het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Ga mee aan boord samen met de andere piraten en beleef hoe Aadje zijn verjaardag viert en zijn tand laat trekken. Gelukkig krijgt Aadje hulp van Jan-zonder-hand, Joop-houten-poot en alle andere stoere piraten. Maar zijn ze wel zo stoer als ze lijken? Het is woensdag 30 mei om 15.00 uur nog te zien in wijkcentrum De Zuidparker (Bijvoetstraat 5) en vanaf 16.30 uur op het grasveld bij Spjjkerboorpad.

BB is een bijzondere ervaring met dans en muziek voor de allerkleinsten en (groot)ouders. In een magisch spel bewegen de dansers en omringen de muzikanten de baby's met zachte klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek en ontstaat er een ontroerende dialoog tussen artiesten, baby's en volwassenen. Deze voorstelling is dinsdag 5 juni nog te zien bij wijkcentrum De Wereld (Laan van Berlijn 1).