• Voorzitter Jan Bauer

    Remco van der Kruis

Afscheid Voorzitter Raad van Bestuur Hartekamp

REGIO De voorzitter van de Raad van Bestuur van de Hartekamp Groep, Jan Bauer, nam donderdag 25 april na 15 jaar afscheid van de Hartekamp Groep. Vijftien jaar geleden trad Jan aan als lid van de directie van de Hartekamp Groep. Na een wijziging in de organisatie werd hij lid van de Raad van Bestuur. In 2006 werd Jan voorzitter van de Raad van Bestuur. Naast zijn functie bij de Hartekamp Groep is Jan 11 jaar lid van het bestuur geweest bij VBZ (Samen Voor Betere Zorg) waarvan 7 jaar als voorzitter en zat hij in 3 commissies bij VGN (Vereniging Gehandicapten Zorg Nederland). Jan Bauer wordt opgevolgd door Marlijn Lenselink. Zij vormt samen met Marian Stet de nieuwe Raad van Bestuur van de Hartekamp Groep.

In die vijftien jaar is er veel gebeurd. Bauer somt op: ,,Er zijn in die periode een aantal momenten waar ik trots op ben. Het eerste is dat ik samen met Marian Stet al dertien jaar een stabiel bestuur vorm. We hebben soms moeilijke beslissingen moeten nemen maar gelukkig staat de Hartekamp Groep er nu goed voor. Eén van de beslissingen die we genomen hebben is het invoeren van zelforganisatie. Dat was heel spannend want je moet taken loslaten en de teams vertrouwen dat ze deze taken goed overnemen. En dat deden ze! Waar ik ook trots op ben is de oprichting van de Cliëntenraad, 5 jaar geleden. Dat is een heel goed werkend orgaan waar we regelmatig goede overleggen mee hebben. En ik ben natuurlijk trots op al die 1600 medewerkers en vrijwilligers die vol overgave en met liefde hun werk doen en er alles aan doen om elke dag zo goed mogelijk te maken voor onze cliënten".

Onder het bestuur van Bauer zijn een groot aantal bouwprojecten voltooid, waardoor cliënten in modernere en meer op hun behoeften gerichte woningen konden wonen. Zo werd er in Heemstede op het Hartekamp terrein een nieuwe woonwijk gerealiseerd. In Haarlem kwam aan de Richard Holkade een dagbestedingslocatie en een aantal woningen en appartementen. In Hillegom gebeurde hetzelfde aan de Olympiaweg en in Beverwijk zijn woningen gebouwd aan de Vennelaan en Duinwijklaan. De Raad van Bestuur en de ondersteunende afdelingen verhuisden naar de Delftlaan in Haarlem.

Bauer gaat na zijn afscheid eerst een reis door zuidelijk Afrika maken, maar ambieert wel een toezichthoudersrol en vrijwilligerswerk. ,,Er zijn nog geen concrete plannen, maar helemaal niets doen is er niet bij. En ik blijf natuurlijk de Hartekamp Groep volgen!"