• Eigen Foto

Mineralenbeurs in Kennemer Sportcentrum

HAARLEM In het Kennemer Sportcentrum wordt zondag 15 december van 10.00 tot 17.00 uur de 31e Internationale Haarlemse Mineralen-, Fossielen- en Edelstenenbeurs gehouden. Op deze beurs bieden standhouders een ruim assortiment mineralen, fossielen, schelpen, edelstenen, gereedschappen, esoterische materialen en zelfgemaakte sieraden aan voor de verkoop. Naast het bewonderen van het aanbod van nationale en internationale standhouders, kunnen bezoekers zelf geode's (stenen met een onbekende inhoud van kristallen) openkraken en kinderen mogen gratis een eigen steentje slijpen. Verder kunnen bezoekers gratis hun eigen edelstenen laten determineren en zich via demonstraties laten inspireren door het vak van edelsmeden, cabochon slijpen en facetteren van edelstenen. 

Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd door de Werkgroep Haarlem van de Nederlandse Lapidaristen Club (NLC). De NLC is een vereniging met een eigen verenigingsgebouw waar cursussen edelsmeden, cabochon slijpen en facetteren van edelstenen worden gegeven. Voor zowel beginners al gevorderden. Op de beurs is een groot aantal verenigingsleden aanwezig om geïnteresseerden meer te vertellen over de activiteiten van NLC.

De mineralenbeurs is open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang: 5 euro, 2,50 euro voor kinderen tot 16 jaar en 65+ers. Parkeren is gratis. De locatie is goed bereikbaar met het OV en is rolstoelvriendelijk. Honden zijn in het Kennemer sportcentrum niet toegestaan.