Activiteiten rond nieuwe versie 'De Huisbewaarder'

HAARLEM Regisseur Paul Knieriem werkt opnieuw samen met Magne van den Berg (vertaling) en acteur René van 't Hof - naast Jan-Paul Buijs en Lowie van Oers - in de productie 'De Huisbewaarder'.

Het stuk van Toneelschuur Producties gaat over Aston, die niet helemaal goed bij zijn hoofd is. Na een langdurig verblijf in een gesticht functioneert hij als klusjesman en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont. Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan deze hoofdpersoon allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Op een dag loopt hij de zwerver Davies tegen het lijf. Uit medelijden krijgt die van hem een slaapplek aangeboden. Maar wie is de oude man en wat is hij van plan?

Deze nieuwe versie van Harold Pinters tragikomedie gaat donderdag 26 oktober in première in de Toneelschuur (Lange Begijnestraat 9), en is daar daar te zien van zaterdag 21 tot en met zaterdag 28 oktober en van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 november. Kaarten zijn te koop via 023-5173910, op www.toneelschuur.nl en aan de kassa.

REPETITIE Rondom 'De Huisbewaarder' worden activiteiten georganiseerd. Vrijdag 20 oktober is er vanaf 16.00 uur een openbare repetitie om het publiek een indruk te geven van wat er gebeurt. Na een korte inleiding zijn de acteurs en de regisseur aan het werk te zien. De toegang is gratis, maar reserveren bij de kassa is vereist. Vrijdag 24 november vindt een nagesprek met betrokkenen plaats. Knieriem gooide afgelopen theaterseizoen hoge ogen met zijn nieuwe versie van 'Troje Trilogie'.