• Willem Brand

Activiteiten in griezelige Kinderboekenweek

HAARLEM Het thema van de Kinderboekenweek (4 tot en met 15 oktober) is dit jaar 'Griezelen' en het motto 'Gruwelijk eng!'. Marcel Zoutman, manager van Bruna (Generaal Cronjéstraat 67-69), vond in dat kader niet een kleurplaat of een schrijver maar een speurtocht passend.

Zara van Oosterhout (12) kwam zaterdag 7 oktober met vader Hans de winkel binnen om een tekenblok te kopen. Medewerkster Isa van der Knaap, haar buurmeisje, maakte haar enthousiast voor de daar georganiseerde griezelspeurtocht. Dat bleek een leuke beleving; zo moesten er muizen en spinnen tussen de boeken en stellages worden gezocht én geteld, viel er een rebus op te lossen en waren er puzzels met plaatjes te maken. Bij inlevering kreeg iedere deelnemer een griezeloog om op te eten.

SCHRIJVERS ,,Eigenlijk houd ik niet zo van griezelboeken'', vertelde Zara. Zij is momenteel het boek 'Oorlog in de klas' van Theo Engelen aan het lezen. ,,Best interessant, hoor. Mijn favoriete schrijvers zijn Janneke Schotveld, Jacques Vriens en Roald Dahl.'' Haar vader vond 'Kikker en Pad' vroeger erg leuk. Deze jonge bezoekster leest ongeveer een uur per dag. Zij bekende, dat ze meer tijd achter de computer zit. ,,Ik heb namelijk ook zelf een boek geschreven. Over een mannetje van acht centimeter, die graag groter wil worden. Een meisje en een gekke tovenaar gaan hem helpen.'' De twee zijn zo in de ban van het boek geraakt, dat zij een exemplaar mag uitzoeken. Het wordt er eentje van Schotveld. Haar 'Kattensoep', het Kinderboekenweekgeschenk, krijgt ze gratis mee.