• Eigen Foto

11-Jarige Noah loopt Nijmeegse Vierdaagse

HAARLEM Noah Tukker uit Haarlem is met 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse die deze week gelopen wordt. Vier dagen lang wandelt Noah elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dit jaar 12 jaar worden. De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint. Noah wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam, ook met een speciale missie, namelijk om te laten zien dat sporten leuk en gezellig is.

"Het is heel bijzonder om de Vierdaagse met een grote groep kinderen te lopen die allemaal voor het eerst lopen", vindt Noah. "Mijn moeder komt uit Nijmegen en die heeft de Vierdaagse zelf ook gelopen met een groep kinderen toen ze 12 was. Ze vroeg of ik dat ook zou willen en omdat ik best sportief ben vond ik dat meteen een goed idee. We hebben samen wel getraind, maar ik heb er ook zin in dat het binnenkort echt begint. Met het team gaan we ook allemaal bijzondere dingen doen, zoals de vlaggenparade".

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorg ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Noah laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner."

Het #Vteam maakt deze week elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid. De belevenissen van Noah en het #Vteam zijn te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.