Lokaal lezersnieuws

Nominatie Coiffure Award voor Haarlemse Mariska Krikke

Mariska Krikke, mede-eigenaar van Salon54 uit Haarlem, is genomineerd voor de Coiffure Award 2019 in de categorie Avant Garde, met haar serie “Dreamy statues of the future”.

Doneer een kunstwerk en steun het Houtfestival

Na een succesvolle eerste kunstveiling in 2018 is het weer zover. Op 14 april zal een nieuwe veiling plaatsvinden om de inhoud van het Houtfestival nog mooier te kunnen maken. Dit doen we in samenwerking met 37PK.

Mediteren gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Grote overlast meeuwen.

Ze zijn er weer !!!! De '' beschermde '' vogels die ALLES mogen.

De meeuwen en GROTE overlast gevers de komende maanden.

De broedtijd van deze '' beschermende '' vogeltjes staat weer voor de deur.

Opening nieuwe expositie bij galerie de tuinkamer

KUNST !

Nieuwe expositie in Galerie De Tuinkamer in Hoofddorp

 

Verplaatsing Maandagmarkt per 15 April 2019..

De kermis zal binnenkort weer gaan stralen op onze mooie Grote Markt in Hartje Haarlem.

Daarom is voor de Maandagmarkt , vanaf 15 April 2019 , een andere locatie toegewezen door Burgemeester en Wethouders.

Techniekonderwijs krijgt impuls door samenwerking onderwijs en bedrijven

Meerdere regionale bedrijven hebben hun handtekening gezet onder de gezamenlijke plannen van het Technisch College Velsen, Kennemer College, Sterren College, Haarlem College en het Nova College (mbo) om het techniekonderwijs in de regio IJmond en Haarlem te verbeteren.

Lezing op Lyceum Sancta Maria tijdens Pi-dag

HAARLEM – Op donderdag 14 maart 2019 wordt wereldwijd op verschillende wiskundeafdelingen en universiteiten feestgevierd. Ook dit jaar viert Lyceum Sancta Maria weer de internationale Pi-dag. Naast het uitdelen van Pi-koekjes, organiseert de school ook een lezing over de wiskundige constante.

Alternatieve woonvormen voor ouderen: iets voor jou?

Voor ouderen die overwegen om hun woonsituatie aan te passen, is het goed om ook de alternatieve woonvormen af te wegen. Deze andere woonvormen, zoals de kangoeroewoning of woongroepen, nemen sterk in populariteit toe. En dat is niet voor niets.

Spoorovergang Pijlslaan Haarlem

De spoorovergang aan de Pijlslaan in Haarlem is voor autoverkeer tot mogelijk zaterdagavond gesloten. De duiker, onder de rijbaan van de Pijlslaan , die het water van de omliggende sloten verbind is in zeer slechte staat gekomen en zal worden vervangen.Deze hele week is de overgang gesloten maar

Pagina's