• Jonge ondernemers doen altijd goede zaken op Koningsdag.

    Archief/Willem Brand

Veel activiteiten op Koningsdag in Haarlem

HAARLEM Vrijmarkten, kermis, muziek en vele andere activiteiten, in Haarlem kan zaterdag 27 april uit een groot aantal Koningsdagactiviteiten gekozen worden. Er staan zelfs zoveel activiteiten op het programma dat het haast onmogelijk is om aan alles aandacht te besteden. Vandaar dat hier een selectie is gemaakt van een aantal 'highlights'. Op www.haarlemsweekblad.nl is morgen vanaf 14.00 uur een volledig programma te vinden onder het kopje 'Koningsdag'.

In het monumentale Kenaupark vindt van 7.00 tot 19.00 uur de zevende editie plaats van K-Day (spreek uit als KeeDee) met de uitgebreidste vrijmarkt van de regio, foodtrucks, bar en een podiumprogramma met (Haarlemse) artiesten. Het grote podium is het kloppend hart en sfeermaker van de dag met Haarlemse bands waaronder Fox & the provo's van oud burgemeester Bernt Schneiders en Wildnoff onder leiding van Isaac Bullock en met medewerking van onder andere Laura (dochter van Jan) Akkerman. Overigens zijn er op diverse andere locaties in Haarlem ook vrijmarkten, bijvoorbeeld in Schalkwijk, op het Marsmanplein, in de binnenstad en op de Zaanenlaan.

Altijd gezellig is het om Koningsdag te vieren in de Vijfhoek. Bij café De Vijfhoek staan van 13.00 tot 22.00 uur diverse muzikale acts op het programma, zoals The Bouncers en dj Jimmy and his 7 inches. Andere horecagelegenheden die deze dag een bezoekje waard zijn, zijn café van Gunsteren en cafe 't Kantoor. Voor mensen met kinderen is er van 10.00 tot 12.00 uur een kinderprogramma op het Nieuwe Kerksplein. Hier is van 10.00 tor 21.30 uur een podium met livemuziek. Mensen met kinderen kunnen overigens ook goed terecht op de Nieuwe Groenmarkt, waar tussen 10.00 en 16.00 uur onder andere poppenkast en een voorleestheater is.

Op de Grote Markt staat sinds 13 april een kermis en die blijft staan tot en met zondag 28 april. Leuk om nog even mee te pakken op Koningsdag. En wie van klassieke muziek houdt, kan in de ochtend gelijk nog een aantal concerten meepikken in de Grote of St. Bavokerk. Op het plein voor de Jopenkerk, is een programma vol live muziek. Om 13.00 uur beginnen ze met Spotify: the best of all times.

Een volledig programma staat vanaf woensdag 24 april 14.00 uur op www.haarlemsweekblad.nl.