Mensen

HAARLEM Beppie Jonkman uit Lisse was vijftien toen ze Theo in 1947 leerde kennen. Ze werkte in het atelier van Laimböck handschoenindustrie op de Herenweg in Heemstede. Theo zat er vlakbij op de MULO. Samen repeteren voor een muziekoptreden op Sinterklaasavond bij Laimböck bracht ze samen. Beppie als jodelaar, Theo als accordeonist.
HAARLEM Haarlem is een nieuw initiatief voor jonge ouders rijker. Nicoline van Slingelandt en Frederiek van Waes, uitgevers van het boek 'Mugjes' en de gelijknamige blog, introduceren de Mugjes Luier Awards. Deze prijs wordt uitgereikt aan de Haarlemse horecagelegenheid met de beste verschoonplek voor baby's en peuters. 
Advertorial
HAARLEM De nieuwe luxueuze ingerichte schoonheidssalon Beau Ten aan het Spaarne 10 heeft aan groot scala aan behandelingsmogelijkheden. Het varieert van de...
HAARLEM Fotografe Liselore Tempel uit Haarlem is genomineerd in de categorie 'Ceremonie' bij de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2020. Uit een aantal van ruim 1.250 inzendingen koos de vakjury tachtig foto's die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2020. De BFA wordt dit jaar voor de zestiende keer op rij georganiseerd. In...
HAARLEM Haarlem kreeg er in 2019 1.729 nieuwe inwoners bij. De stad staat hiermee in de top tien gemeenten die vorig jaar het meest groeide in absolute zin, blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de regionale bevolkingsontwikkeling tot 1 december 2019.
HAARLEM Zestig jaar delen Frederika Ringnalda en Jaap van den Dool lief en leed. Een klassiek huwelijk, met Frederika als huisvrouw en Jaap als kostwinner. "We zijn ontzettend serieus, maar ook erg plagerig", vat Jaap hun geheim samen.
HAARLEM Zeker honderd mensen vierden dinsdag 17 december de honderdste verjaardag van mevrouw Maria Oremus in het restaurant van woonzorgcentrum De Roos. Burgemeester Jos Wienen feliciteerde haar namens de stad.
HAARLEM/HEEMSTEDE Burgemeester Astrid Nienhuis heeft donderdag 12 december in het Haarlemmerhout Theater een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jacques van Exter uit Heemstede. Hij nam afscheid als voorzitter van het College van Regenten van het Sint Jacobs Godshuis uit Haarlem en werd voor zijn jarenlange inzet benoemd tot Ridder in de...
BLOEMENDAAL Burgemeester Elbert Roest heeft woensdag 11 december George ten Hoope benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Na bijna dertig jaar neemt de heer George ten Hoope afscheid van de Stichting De Eerebegraafplaats in Bloemendaal, als onderdeel van de Stichting 1940 – 1945. In een periode van bijna dertig jaar heeft Ten Hoope zich...
HAARLEM Op de dag dat 112 niet bereikbaar was redde Steffan Groenendijk het leven van een Eritrese man. Dinsdag 3 december ontving hij voor zijn heldendaad uit handen van burgemeester Jos Wienen de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.