• Walking Football Toernooi bij HFC EDO

    HFFC EDO

Zondag 19 mei: eerste HFC EDO Oldstars Walking Football Toernooi

13-05-2019, 19:00 | Lezersnieuws | Jan

Sinds de start van het in samenwerking met SportSupport Kennemerland in november 2018 opgezette Walking Football bij EDO is het enthousiasme bij het vrijwilligerskader van EDO zo groot geworden dat een eigen Walking Football toernooi op zondag 19 mei aanstaande een feit is. 

Oud voorzitter van EDO, Tom van Wassem, kon ondanks zijn 85 jaren het niet laten om zijn organisatorische kwaliteiten van stal te halen. Maar liefst 32 vrijwilligers heeft Tom met wedstrijdleider Ron van Nimwegen kunnen indelen om het toernooi met 8 teams tot een succes te maken. 

Naar het toernooi aan de Mr. Jan Gerritszlaan 2 in Haarlem komen ODIN’59 uit Heemskerk, HSV Heiloo, Assendelft, GSC/ODS uit Dordrecht, een Toekomstteam samengesteld uit spelers van diverse geïnteresseerde Walking Footballverenigingen uit Haarlem en omgeving, twee teams van EDO en RKSV Altior uit Langeraar. 

Een aantal van de deelnemende verenigingen heeft al ervaring opgedaan tijdens het succesvolle toernooi van Telstar op 10 april jongstleden.

OldStars walking football is een voetbalvariant, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld en niet gerend worden. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden tot op hoge leeftijd te kunnen voetballen. Zonder keepers wordt 6 tegen 6 gespeeld en er mogen geen slidings gemaakt worden. Ook lichamelijk contact is uit den boze. Plezier, bewegen en sociale contacten staan voorop. 

Walking football is in de regio Haarlem en IJmond een groeiende beweegvorm. De katalysator hierin is het Nationaal Ouderenfonds die dat doet in afstemming en met ondersteuning van SportSupport Kennemerland, Careworks, Telstar, Zorgaanbieders en diverse commerciële bedrijven. 

Met het toernooi dat zondag 19 mei aanstaande om 10.00 uur begint hoopt EDO voor het seizoen 2019/2020 een Walking Football competitie van de grond te tillen. 

Wie meer wil weten over deze nieuwe tak van sport kan terecht bij: Ron van Nimwegen Telefoon: 06-24707956, Emailadres: rvannimwegen@hotmail.com of www.hfcedo.nl