• Oefenwedstrijden HFC EDO jeugd

    HFC EDO

Zondag 19 augustus: oefenwedstrijden HFC EDO JO17 en JO19 tegen het sterke Engelse Woking FC

14-08-2018, 13:39 | Lezersnieuws | Jan

Aankomende zondag 19 augustus speelt zowel de HFC EDO JO17 zaterdag 1 als de JO19 zaterdag 1 een oefenwedstrijd op het HFC EDO complex tegen het Engelse Woking FC.


De wedstrijd  van de JO17 begint om 12.00 uur en de wedstrijd van de JO19 zal om 14.00 uur aanvangen. 


U  bent bij beide wedstrijden natuurlijk weer van harte  welkom.


De tegenstander van de HFC EDO Jeugdelftallen Woking FC: 


De club werd opgericht in 1889 en sloot zich voor seizoen 1895/96 aan bij de West Surrey League en won op de laatste dag van de competitie de titel met één punt voorsprong. Na een aantal seizoenen kreeg de club financiële problemen en leek het alsof het einde nabij was. In januari 1908 spartelde de club zich door 5 kwalificatierondes naar de FA Cup en verloor daar met 5-0 van Bolton Wanderers. Bolton was wel onder de indruk van de club en kwam het volgende seizoen voor een vriendschappelijke wedstrijd naar Woking.


Woking FC speelt een van de grootste wedstrijd uit haar bestaan in 1958. Woking haalt de finale van de FA Amateur Cup, zeg maar de voorloper van de FA Vase, en ontmoet op Wembley Llford. Maar liefst 71.000 toeschouwers zagen Woking FC zegevieren over Llford, Woking won die dag met 3-0. 


In de jaren '90 is de club zeer succesvol in de FA Trophy. Woking wint de trofee tot driemaal aan toe, in 1994, 1995 en 1997. Ook deze finales werden op Wembley gespeeld. 


De bijnaam van de club is The Cardinals (The Cards), door de clubkleuren rood en wit, en het is ook de eerste club ter wereld die die bijnaam kreeg, nog enkele jaren voor de legendarische amerikaanse baseballclub de St. Louis Cardinals.


Woking FC komt tegenwoordig uit in de National Leaque South. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het Kingfield Stadium dat plaats biedt aan ongeveer 6100 supporters en dat werd gebouwd in 1922.


Supporters


Woking heeft voor Non-League begrippen erg veel supporters. Gemiddeld genomen over de laatste seizoenen zo'n 1800 per wedstrijd.
Woking heeft ook supporters uit Noorwegen (the Norway Cards) en uit Nederland (the Dutch Cards).

 
Een bekende oud-voetballer van Woking FC is Hans Seegers, oud-speler van  ondermeer PSV en Nottingham Forest FC.