PvdA wil fietspaden aan Vogelenzangseweg sterk verbeteren

14-03-2018, 10:57 | Lezersnieuws | Sidney

De PvdA Noord-Holland en de PvdA Heemstede en Bloemendaal roepen de provincie op om het twee-richtingenfietspad langs de Vogelenzangseweg veiliger te maken. De weg gaat op de schop en dat is een uitgelezen kans om meteen het fietspad mee te nemen.

 

De PvdA wil van de Gedeputeerde weten of het fietspad verbeterd gaat worden nu de Vogelenzangseweg heringericht wordt. Van omwonenden en mensen die regelmatig gebruikmaken van het fietspad komen steeds vaker klachten binnen bij de Provincie. Twee weken geleden waren er bij de commissie Mobiliteit en Financiën nog insprekers om de Statenleden op de situatie aan de Vogelenzangseweg te wijzen.

 

PvdA-Statenlid Marieke van Duijn: “Het is momenteel lastig om te kunnen genieten van een fietstocht in deze omgeving, want het is vooral opletten om ongelukken en valpartijen te voorkomen. En ja, natuurlijk willen we dat graag anders!” Het fietspad is op sommige plaatsen te smal en onoverzichtelijk door bomen en de vele bochten. De ondergrond met betonplaten, spleten en wijkende tegels vergroot bovendien de kans op ongelukken.

 

De PvdA hecht groot belang aan goede en veilige fietsverbindingen. Hoe beter het fietspadennetwerk, hoe meer mensen ook kunnen gaan fietsen en hiervan kunnen genieten. Van Duijn: “We zijn blij dat meerdere partijen in de commissie Mobiliteit deze oproep delen en hopen dat de  Gedeputeerde serieus kijkt  naar de mogelijkheden om de verbetering van het fietspad nu meteen aan te pakken.”