• Een autodeler opent de MyWheels auto met zijn smartphone

    Afdeling Beeld

Nooit meer zoeken naar een parkeerplekAutodeler MyWheels verovert Haarlem

11-02-2019, 11:59 | Lezersnieuws | Karina

Nooit meer rondjes rijden door de buurt in de hoop die ene parkeerplek te scoren. Geen hoge kosten voor verzekeringen én je helpt het milieu een handje. Duurzaamheid en gemak gaan hand in hand bij autodeler MyWheels. Sinds kort staan op vijf plekken in Haarlem de zogeheten deelauto’s. Even online reserveren en je kunt de auto openen met je smartphone. Geen abonnementskosten en borg; voor minder dan tien euro ben je onderweg.

Hoewel het gemiddelde autobezit per Haarlemmer lager is dan landelijke cijfers, slibt de stad toch dicht. De gemeente Haarlem wil meer ruimte op straat. Het plaatsen van deelauto’s draagt daaraan bij. Vandaar dat de gemeente in zee gaat met MyWheels.

MyWheels
MyWheels is een landelijk deelplatform voor auto’s, waarbij het autodelen van de deelauto’s van MyWheels wordt gecombineerd met het verhuren door particulieren onderling.  MyWheels is gestart in 1993 en gevestigd in Amsterdam. De missie van MyWheels is om van alle auto’s deelauto’s te maken. MyWheels streeft er naar het autobezit in Nederland van 8  naar 1 miljoen auto’s te verlagen in 2030.

De plekken waar de nieuwe deelauto’s van Mywheels in Haarlem geplaatst zijn:
Soendaplein
Schoterweg
Wilhelminastraat
Parklaan
Santpoorterstraat

Naast de deelauto’s van MyWheels, is het mogelijk via het MyWheels platform ook je eigen auto te delen met buurtgenoten of de auto van een buurtgenoot gebruiken. In beide gevallen wordt geld bespaard. En bovendien is het stukken beter voor het milieu en de leefbaarheid van de stad.

 

De MyWheels ideologie
MyWheels is een sociale onderneming en streeft niet naar winstmaximalisatie. Door autodelen te stimuleren wil MyWheels bijdragen aan minder CO2 uitstoot, leefbare buurten en sociale verbondenheid. De autobeheerders van MyWheels werken op vrijwillige basis bij de autodeler. Zijn doen dit omdat ze de ideologie van MyWheels ondersteunen.