• Volle bak in het raadhuis

    Jorrit Leijting

Meest veelzijdige gezamenlijke inkoopactie Energiemaatregelen van Nederland groot succes!

14-02-2018, 10:00 | Lezersnieuws | Femke de Vries

De gezamenlijke inkoopacties die afgelopen najaar zijn gestart zijn een groot succes. Sinds de start hebben we 2.800 aanmeldingen ontvangen. Er zijn nu al ruim 600 sets zonnepanelen aangeschaft en ruim 100 woningen zijn voorzien van isolatiemaatregelen. We hebben al kunnen berekenen dat deze maatregelen een jaarlijkse besparing van ruim €700.000 opleveren voor de inwoners van Haarlemmermeer. En dat elk jaar weer! Ook is er veel animo voor het maatwerkadvies voor energieneutraal wonen: er hebben zich meteen 70 bewoners voor aangemeld. De eerste huisbezoeken worden momenteel uitgevoerd en de eerste adviezen liggen over twee weken bij die bewoners op de mat.

Informatiebijeenkomst druk bezocht

Dat de actie een succes is blijkt ook uit de opkomst van de informatiebijeenkomst vorige week in het raadhuis. Hier waren bijna 200 personen aanwezig om informatie in te winnen over isolatiemogelijkheden, zonnepanelen en energieneutraal wonen.

Verlaag jouw energierekening

Bijna alle eigenaren van een woning in Haarlemmermeer ontvingen een brief van de gemeente met informatie over de mogelijkheid tot het verduurzamen van hun woning en het verlagen van hun energierekening. Met de juiste maatregelen kan de energierekening zelfs volledig naar nul. Bewoners hebben vaak een onnodig hoge energierekening. Veel oudere huizen zijn niet (goed) geïsoleerd en verbruiken hierdoor veel gas. Daarnaast beseffen weinig mensen dat het dak van hun woning vaak uitstekend geschikt is om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. In veel gevallen kunnen de woningen zelfs volledig energieneutraal worden.

Heb jij je nog niet aangemeld? Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 23 februari 2018 kosteloos en vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl.