• Nicci Gerrard en haar boek

    Mark Pringle

Lezing over dementie door bestsellerauteur Nicci Gerrard

03-02-2019, 02:57 | Lezersnieuws | leon

Dinsdagavond 5 februari a.s. wordt door bestsellerauteur Nicci Gerrard een lezing over dementie gegeven in Amsterdam. Deze Engelse bestsellerauteur, van schrijversduo Nicci French, heeft persoonlijk te maken gehad met dementie: in 2014 verloor ze haar vader aan deze ziekte. Tijdens deze wereldpremière van haar nieuwe boek ‘Woorden schieten tekort’ schijnt Nicci een licht op een wereld die vaak verborgen blijft en verkeerd wordt begrepen.

In dit persoonlijke boek onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt de wetenschap erover? Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben? Ze kijkt onder anderen naar kunst, literatuur en filosofie. Want wat betekent het om mens te zijn, om een identiteit te hebben, om een zelf te hebben en dat vervolgens kwijt te raken?

Sinds de dood van haar vader John Gerrard is Nicci Gerrard een inspirerend voorvechter geworden van de rechten van patiënten met dementie, en de mensen die voor ze zorgen. Nicci Gerrard ontving de Orwell Prize voor journalistiek voor het schrijven over de zorg en het begrip voor patiënten met dementie.

Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam. Aanvang: 20:00 uur.

Tevens is er gelegenheid het boek door Nicci Gerrard te laten signeren. Deze avond wordt in samenwerking met uitgeverij Meulenhoff georganiseerd.

Voor meer informatie zie op 60andMore.com