• Suzanna Esther

    Paul Camphorst

Interview met auteur Suzanna Esther op MeerRadio

23-09-2018, 12:42 | Lezersnieuws | Suzanna

Suzanna Esther is auteur, columnist en publicist. Zij werd op 6 februari 1966 geboren te Amstelveen waar zij opgroeide. Op haar 16de verhuisde zij naar Amsterdam. Vervolgens vertrok ze op haar 24ste voor een jaar naar Amerika. Op haar 30ste verhuisde ze naar Frankrijk waar zij zes jaar heeft gewoond. Sinds 2013 schrijft zij columns voor een groter publiek voor (online) magazines zoals 41Magazine, ColumnX, Plekk, De Perfecte Buren, Schrijven Online, Yoors en op diverse fora, blogs en social media.

Sinds enkele jaren woont zij in Vijfhuizen alwaar zij zich naast columns heeft gericht op het schrijven van boeken. Van haar hand verschenen de psychologische romans "Wervelstof" en "de Stem".

Wervelstof beschrijft een liefdesdrama als een moderne versie van Romeo en Julia. Suzan krijgt een open ticket aangeboden naar Amerika van de Amerikaan Steve die zij eerder had ontmoet in het Vondelpark in Amsterdam. Suzan wordt tijdens haar verblijf in Amerika door het gedrag van Steve geconfronteerd met haar pijnlijke verleden. Het is een zoektocht naar liefde en geborgenheid maar is dat mogelijk wanneer het verleden voor beide geliefden nog parten speelt?

De Stem vertelt het verhaal van Maarten, een gedeprimeerde en slecht geklede man die worstelt met zijn zelfbeeld. Geholpen door een mysterieuze stem weet hij zijn levenskwaliteit te verbeteren. Door de verliefdheid op zijn leidinggevende raakt hij indirect betrokken bij frauduleuze praktijken. Verschillende verhaallijnen zijn ingenieus met elkaar verbonden en leiden tot een verrassende ontknoping.

Op maandag 8 oktober 2018 zal auteur Suzanna Esther, schrijfster van "Wervelstof" en "de Stem" rond 19:40 uur te beluisteren op MeerRadio, de lokale omroep van Haarlemmermeer, tijdens het radioprogramma ?Maak kennis maandag? gepresenteerd door Jeroen Griekspoor en Peter Ludikhuize. De uitzending is live te beluisteren via de website van MeerRadio: www.meerradio.nl.