• Marian Stet van Hartekamp Groep (l) en Talitha van den Elst van SME

    Michel van Bergen

Hartekamp Groep wordt partner van Smart Makers Education

14-02-2018, 11:40 | Lezersnieuws | Remco van der Kruis

Gisteren tekenden Marian Stet, lid raad van bestuur Hartekamp Groep, en namens Smart Makers Education Talitha van den Elst, lid College van Bestuur Nova College, een samenwerkingsovereenkomst in de 3D Makers Zone in Haarlem. Met deze ondertekening is de Hartekamp Groep officieel partner van Smart Makers Education (SME). De wereld vraagt om slimme oplossingen en het doel van SME is om een nieuwe generatie studenten op te leiden tot creatieve denkers. SME is een regionaal samenwerkingsverband van onder andere de Hogeschool InHolland, de 3D Makers Zone Haarlem, Hartekamp Groep en drinkwaterbedrijf PWN.

Marian Stet: "De zorgvragen worden steeds complexer. Het is belangrijk dat verschillende vakgebieden elkaar vinden en samen tot slimme oplossingen komen."

De eerste activiteit die de partners van SME gezamenlijk organiseren is de Makathon Zorg en Welzijn van 16 tot en met 18 mei op locatie Hartekamp in Heemstede. Dit jaar is het thema: Hoe kan slim gebruik van technologie helpen om zorg en welzijn duurzaam, betaalbaar en groener te maken? Drie dagen lang gaan studenten, bedrijven en medewerkers zorg en welzijn, ict, en techniek samen aan de slag met deze uitdaging. De organisatie van het evenement is al in volle gang en inschrijven is al mogelijk op www.makathon.nl.

Talitha van den Elst: "De makathons dagen studenten uit om buiten de kaders te denken en samen te werken met andere disciplines. Het vraagt andere vaardigheden dan in een lesprogramma in de klas: samenwerken met anderen, open staan voor andere meningen, creativiteit en de nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Bovendien leren studenten en potentiele stagebedrijven of werkgevers elkaar kennen op deze evenementen."

In 2017 werd bij de Hartekamp Groep in Heemstede de Hackathon Zorg op Afstand georganiseerd met ondersteuning van de partners van Smart Makers Education. Studenten van de opleidingen ICT, Media, Techniek, Zorg en Welzijn van het Nova College bedachten oplossingen om de zorg te verbeteren. Dit concept is ontwikkeld in publiek-private samenwerking tussen PWN, Nova College en de 3D Makers Zone. In het bijzonder het leereffect van zowel studenten als medewerkers, de unieke interdisciplinaire samenwerking evenals de bedachte oplossingen blijken erg succesvol en zijn een bijzondere vorm van een leven lang leren.

Voor meer informatie www.makathon.nl