• Haarlemmer Tyron Lardy 1e tijdens Karate1 Serie A toernooi in Spanje

    PR Kenamju Karate
  • Kenamju Karate viel ook in België in de prijzen dit weekend

    PR kenamju Karate
  • 3e plaats voor Enzeli de Ruiter in Sochi, Rusland

    PR kenamju karate

Haarlemse Lardy pakt goud op Karate1 Serie A in Spanje en de Ruiter wordt 3e op EJK

12-02-2018, 11:40 | Lezersnieuws | PR Kenamju Karate

HAARLEM/GUADALAJARA/SOCHI - Een spetterend mooi begin van 2018 voor Kenamju Karate, welke dit weekend actief was in Spanje en België en in totaal 3x goud, 2x zilver en 4x brons haalde.

In het Spaanse Guadalajara vond in het weekend van 10 en 11 februari het prestigieuze Karate1 Serie A plaats. Hier behaalde de Haarlemmer Tyron Lardy een schitterende eerste plaats. In zijn categorie + 84 kg deden 81 deelnemers mee. In de voorrondes versloeg Lardy achtereenvolgens Servie met 8-0, Spanje met 6-1, Hongarije met 2-0, Bosnie met 5-3 en in de halve finale won hij van de zeer ervaren Enes Erkan uit Turkije.

Hiermee bereikte Tyron de finale met tegenstander Rodrigo Rojas uit Chili. In een zeer spannend wedstrijd trok Tyron met 3-2 de winst naar zich toe en behaalde hiermee de eerste plaats.

Sherilyn Wold kwam uit bij de dames senioren -68 kg en won drie partijen (1-0, 1-0, 2-0) voordat ze in de kwartfinale met 3-0 verloor van de Belgische Luana Debatty. In de strijd om de derde plaats verloor ze met 1-0 tegen de Kroatische Ana Lenard, wat haar een respectabele 7e plaats opleverde in haar poule met 62 deelnemers.

In hetzelfde weekend waren Kenamju karateka's actief op het Maitoshi Kachi Trophy toernooi in België. Hier werden de volgende prijzen behaald:

Eerste plaatsen voor Naomi Pollmann en Rasha Azzaoui.

Tweede plaatsen voor Elisa Lie en Steijn van Harlingen.

Derde plaatsen voor Michelle de Jong, Anaïs Hollander, Maxim Hendriks en Daniel Jonkers.

Na een prachtige derde plaats van Enzeli de Ruiter vorig weekend tijdens het EKF Junior, Cadet & U21 Championships 2018 in Sochi (Rusland) in de U21 -67 kg is dit een uitstekend begin van 2018 voor de club uit Haarlem.