• Laurens Severijnen

    M Severijnen
  • Vrijheid

    Laurens Severijnen

Haarlemse arts zet kennis om in kunst

15-07-2019, 17:14 | Lezersnieuws | marjanne

Gepensioneerde psychiater Laurens Severijnen was altijd erg geinteresseerd in de anatomie van de mens en had daar tijdens zijn studie natuurlijk ook veel mee te maken. Hoewel hij tijdens zijn werkzame leven als psychiater voornamelijk bezig was met de mentale gezondheid van zijn patienten, had de anatomische kant van het menselijk lichaam ook altijd zijn interesse.

Na 40 jaar gewerkt te hebben als psychiater houdt de energieke pensionado zich tegenwoordig bezig met het bezoeken van musea, exposities en met beeldende kunst. Bij zijn activiteiten in de beeldende kunst richt hij zich vooral op beelden van mens en dier. Met grote precisie krijgen deze, bijna levensechte, beelden in was vorm, waarna ze in brons worden gegoten. Een goede weergave van de anatomie is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Urenlang bestudeert Laurens Severijnen het dier of mens die hij wil uitbeelden. In boeken, op foto's, op film en in werkelijkheid. Zo heeft hij zich voor het beeld van een paard erg verdiept in de manier waarop het dier zich beweegt en dat is terug te zien in het resultaat.

De bronzen zijn ook uiterst geschikt om buiten te staan. Een prachtig idee voor in de tuin, een openbaar gebouw of op een plein.

Momenteel zijn er afbeeldingen van zijn beelden te zien in Cafe 't Kantoor, Gierstraat 78 in Haarlem.

Interesse in het werk van Laurens? Neem via zijn site contact met hem op, hij praat er met passie over. sculpturebylaurens.com