• Yoga

    Holidu

Haarlem fitste stad van Nederland

12-06-2019, 15:40 | Lezersnieuws | lotte

De zomer komt eraan, dat betekend ook weer back in shape zijn voor een mooi strandfiguur. Als Nederlander mogen we niet klagen, we staan best bekend als een sportief volkje. Of we nou bij de voetbalvereniging actief zijn, yoga doen of hard aan het fitnessen zijn. Vele peilingen laten zien dat er relatief weinig overgewicht is in Nederland in vergelijking tot de rest van Europa. Hoewel een patatje oorlog, een portie bitterballen of een broodje kroket wel de gevaarlijke vet makertjes zijn waar we voor op moeten passen. Maar de fitste steden hebben ook leuke uitjes voor een vakantie in eigen land. Holidu, de zoekmachine voor vakantieverhuur heeft onderzocht wat de fitste steden van Nederland zijn. We hebben het aantal fastfood restaurants, sportgelegenheden en het percentage gezond gewicht met elkaar vergeleken. 

Haarlem:

Fit score: 7,45

Sportlocaties: 8,92

Fastfood: 5,98

Gezond gewicht: 8,57

Woon je in Haarlem? Dan zit het wel goed met dat fitte figuur. Dit is de fitste stad van Nederland. Er zijn enorm veel sportmogelijkheden. Een potje tennis, voetbal of een frisse duik in het zwembad, voor ieder wat wils in deze fitte stad. Ga je een dagje naar Haarlem? Dan is het leuk om een GPS speurtocht te doen of een historische fietstocht. Heb je al is Barre gedaan? Een combinatie van ballet, yoga en pilates. Dat kan je in Haarlem bijvoorbeeld bij La Barre studio is uitproberen. Daarnaast zijn de fastfood restaurants onder het gemiddelde aanwezig in de stad. Het is dus helemaal aan jou of je in de verleiding kan weerstaan ja of nee. Wil je meer sportmogelijkheden in Haarlem ontdekken? Op 5 juli kan je meedoen met de Grachtenloop, de 25ste editie van dit hardloop event.

Methodiek
Voor elk van de 33 grootste steden (boven 75.000 inwoners) werd in mei 2019 een telling van sportcentra uitgevoerd, een categorie die alle sportscholen, sporthallen, yoga- en vechtsportcentra, voetbal- en hockeyverenigingen, sportvelden en zwembaden in elke stad omvat, waarbij gebruik werd gemaakt van Google's database en het handmatig filteren van valse positieven uitkomsten. Daarnaast zijn fastfoodrestaurants geteld met behulp van de databases van Google en TripAdvisor. Alleen de resultaten die binnen de stadsgrenzen zijn verkregen zijn geteld. Ook is rekening gehouden met de gegevens uit de Gezondheidsmonitor van het cbs, die het overgewicht aangeeft per provincie, waarbij het percentage inwoners met een gezond gewicht is berekend. 

Voor meer informatie: https://www.holidu.nl/