• Actie tijdens de les

    Archief First Wave Surfschool

Een plankje pakken’ met JeugdSportPas

25-03-2019, 13:32 | Lezersnieuws | Berber

‘Stoeien met de elementen, op het strand zijn met de zon en de zee… Dat is het mooiste wat er is’

‘Nadat ik voor het eerst een golf had gepakt, was ik meteen verkocht. Zo gaaf. Stoeien met de elementen, bewegen in de natuur, op het strand zijn met de zon en de zee… Dat is echt het mooiste van surfen’. Vraag Erik Rijsenbrij van First Wave Surfschool iets over wat hij zijn ‘lifestyle’ noemt en hij begint vol enthousiasme te vertellen.

Erik deed zelf zijn eerste surfervaring op tijdens een vakantie op Bali. Hij zag anderen surfen en wilde ‘ook wel eens zo’n plankje pakken’. Van het een kwam het ander, Erik kreeg het surfen steeds beter onder de knie en werd instructeur, onder meer op zomerkampen in Frankrijk. Na de lessen ging hij met de andere instructeurs meteen zelf weer het water in. In 2011 opende hij met kompaan Stephan Pouw zijn eigen surfschool. Ze begonnen kleinschalig, met wat spullen in de opslag van Skyline Beachbar. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met hun eigen kantoor, omkleedruimtes en opslag in drie zeecontainers. Zowel volwassenen als kinderen kunnen leren surfen bij First Wave Surfschool, dat naast groepslessen ook onder meer bedrijfsuitjes, Summer Surfcamps en kinderpartijtjes aanbiedt.

‘Die smiles op de gezichten, hoe gaaf ze het vinden, dat is zo mooi om te zien’, vertelt Erik. ‘Eigenlijk maak je bijna nooit mee dat een kind het níet leuk vindt. Lekker met een groep in wetsuits het water in en met de golven spelen, dat vinden ze altijd leuk. Kinderen leren ook supersnel, de meeste lukt het in hun eerste les wel om een golf te pakken. We beginnen altijd met wat theorie, vooral uit het oogpunt van veiligheid. Zeker bij de eerste lessen werken we alleen met softboards en we leggen kinderen uit hoe het werkt met stroming, windrichting, enzovoorts. Maar dan gaan we zo snel mogelijk het water in. Daarbij bieden we tegelijkertijd een les voor de ouders aan, zodat zij ook kunnen ervaren hoe het is en samen met hun kind kunnen surfen.’

Lees het hele artikel hier: https://sportsupport.nl/een-plankje-pakken-met-jeugdsportpas/