Burgemeester Jos Wienen schilderteerste stappen rode loper ShoppingNight

16-05-2019, 09:43 | Lezersnieuws | Jaap

Maandag 20 mei plaatst burgemeester Jos Wienen om 15.10 uur ter hoogte van Tea my Dear in de Kleine Houtstraat het eerste sjabloon voor de rode voetstappen die zaterdag 25 mei tijdens de tiende editie van de Haarlem ShoppingNight door de hele binnenstad te zien zijn.

Een opvallend verschil met de voor­gaande edities is het verdwijnen van de stoffen rode loper. Die wordt in de winkelstraten vervangen door men­selijke rode lopers, die de bezoekers de weg wijzen. Bovendien worden op stoepen en straten met biologisch af­breekbare verf rode voetstappen ge­schilderd.

Zaterdag 25 mei start om 18.00 uur de Haarlem ShoppingNight met een optreden van het koor BUZZ op het Proveniersplein. Veel winkels in het centrum van Haarlem zullen tot middernacht open blijven. Bovendien worden er in diverse horecazaken en winkels speciale activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er op de Grote Markt vanaf 18.00 uur een Makersmarkt. Allerlei ondernemers uit de regio tonen in stands vaak zelf gemaakte producten op het gebied van kunst, mode, food en design.

Marjolein van der Goen, namens Haarlem Centraal voorzitter van het organisatiecomité: 'De gemeente Haarlem wil evenementen verduurzamen. Op deze manier dra­gen wij ons steentje bij. Dat geldt tevens voor de diverse activiteiten die zaterdag­avond in de binnenstad worden ge­organiseerd. Haarlem ShoppingNight leeft bij ondernemers en consumenten. Naast de eigen bewoners trekt het winkelevenement steeds meer bezoekers uit de regio.’