Winkelcentrum Schalkwijk gaat Klassiek op zaterdag 16 december

07-12-2017, 14:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 december 2017, 12:30 tot 13:15

Locatie:

Riviéradreef , Haarlem
winkelcentrum Schalkwijk
Haarlem

Zaterdag 16 december wordt het laatste klassieke concert van 2017 gegeven in het winkelcentrum Schalkwijk.

Ook nu is de Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk er in geslaagd talentvolle jonge musici naar Schalkwijk te halen:

Catarina en José Filipe Moura Nunes

Deze uit Portugal afkomstige tweeling, geboren in 1996, heeft al een grote staat van dienst achter zich.

Catarina is op 11-jarige leeftijd begonnen met de cello en heeft inmiddels al vele prijzen gewonnen in diverse competities. Zij volgde verschillende masterclasses bij onder andere Maria de Macedo en Dmitry Ferschtman, speelde in verschillende orkesten en werd in 2015 uitgenodigd om als jong talent mee te spelen in een octet met leden van het Concertgebouworkest. Dit jaar heeft zij meegedaan aan de Internationale Cello Academie in Polen.

Ook haar broer, José, heeft een aantal prijzen gewonnen en speelde in het Portugees Jeugdorkest en het Radio Filharmonisch Orkest. In 2015 speelde hij het concert voor altviool van Walton met ARTAVE orkest. Momenteel is José lid van het Jeugdorkest van de Europese Unie

Op het programma staan diverse stukken waarbij zij gezamenlijk zullen spelen. Sommige stukken worden ook individueel gespeeld. Zo wordt de sonate voor altviool en cello van Boccherini gespeeld. Er staan diverse stukken van Bach op het programma, onder andere de 4e cello suite, de Sarabande, de Allemande, en Bouree I en II. Vervolgens wordt het duet voor cello en altviool in E flat major van Beethoven gespeeld en een stuk van Händel uit de opera Rinaldo, "Lascia ch'io pianga". Het concert wordt afgesloten met het Ave Maria van Schubert.

Het concert begint om 12.30