• ICP

    Francesca Patella

Uniek concert ICPin Pletterij

14-05-2018, 10:39 | Lezersnieuws | Annelies Kuijper

Datum:

donderdag 17 mei 2018, 20:30

Locatie:

Lange Herenvest 122
Pletterij
Haarlem-Centrum

Het Instant Composers Pool Orchestra (ICP) treedt op 17 mei op in de Pletterij. Dit is een unieke mogelijkheid om dit legendarische orkest in Haarlem te zien en horen.

ICP treedt niet meer zo vaak in Nederland op, het orkest heeft zijn werkzaamheden grotendeels verlegd naar het buitenland. ICP werd in 1967 opgericht door onder anderen Han Bennink en de in maart 2017 overleden Misha Mengelberg. De Instant Composers Pool (ICP) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese ge?mproviseerde muziek en blijft met een nieuwe generatie musici ? en Guus Janssen als pianist ? een belangrijke kracht op het gebied van modern gecomponeerde muziek en jazz. Nu de 51-jarige ICP weer in Nederland is, mag u de kans niet missen hun concert mee te maken!

Het ICP Orchestra maakt muziek voor de eeuwige jeugd. Deze krasse knarren houden van een geintje, en daarom vindt iedereen ze leuk. Ze spelen muziek van Misha Mengelberg, de pianist die er vanaf het begin bij was. Drummer Han Bennink speelt nog altijd mee en is over de hele wereld bekend. Hij drumt echt op alles. Door geen groep ter wereld wordt op zo?n hoog niveau ge?mproviseerd: een unieke mix van pakkende melodietjes en gekke tonen. De pers over ICP:

Cyriel Pluimakers (Jazzenzo) over Restless in Pieces (2016) ?De muziek van de Instant Composers Pool is nog minstens zo krachtig als ruim vijftig jaar geleden en de toevoeging van de veelzijdige en humoristische Mattijs van de Woerd is een echte vondst!?