• Jozef K.

    Danielle Ferdinandusse

Toneelgroep DWK speelt Het Proces

14-04-2018, 09:57 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 25 april 2018, 20:30

Locatie:

Van Oldenbarneveltlaan 17
Haarlemmerhout Theater
Haarlem-Zuid

Toneelgroep De Wijze Kater speelt HET PROCES van Joeri Vos, naar de gelijknamige roman van Franz Kafka

Jozef K. wordt bij het ontwaken gearresteerd. Waarom weet hij niet. In de nachtmerrie die volgt, komt hij er ook niet achter. Een web van wetten, regels en illustere figuren sluit zich rond hem. Want regels zijn regels. En de wet is de wet. Zou dit ons ??k kunnen gebeuren (en loopt het dan net zo af)?

Velen kennen Het Proces van Kafka van de middelbare school, dat indrukwekkende boek waar sommigen maar niet doorheen kwamen en anderen juist lyrisch over waren. Dat boek met die verschillende interpretaties; is het een aanklacht tegen de bureaucratie, de kerk of gaat het over het leven zelf? Toneelgroep De Wijze Kater speelt een bewerking van Joeri Vos van Het Proces onder regie van Michel Hormes, die er weer een absurdistisch tintje aan weet te geven.

Speeldata: 25, 26 en 28 april 2018, aanvang 20.30 uur Locatie: Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17, 2012 PA Haarlem Toegangskaarten: ? 13,50 via www.toneelgroep-dewijzekater.nl / ? 15,00 aan de kassa (geen pin).

Toneelgroep De Wijze Kater bestaat ruim 30 jaar en heeft veel verschillende soorten toneelstukken gespeeld. Van serieus, experimenteel, klassiek tot komedies. We bestaan uit 14 leden die allemaal spelen. Toneelgroep De Wijze Kater treedt jaarlijks in april op en heeft een zomerstop. In september beginnen de openbare workshops waar iedereen die ge?nteresseerd is in toneelspelen welkom is. De workshops zijn voor de toneelgroep, maar ook voor eventuele nieuwe leden, een mooi moment om kennis met elkaar te maken.

Zie voor meer informatie www.toneelgroep-dewijzekater.nl