• Prince - Martin Harriague

    Joris Jan Bos
  • Love Gun - Itamar Serussi

    Joris Jan Bos
  • While we can - Felix Landerer

    Joris Jan Bos

Nieuw dansavontuur van Scapino Ballet Rotterdam

11-10-2017, 17:11 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 1 november 2017, 20:15 tot 21:45

Locatie:

, Haarlem
Stadsschouwburg Haarlem
Haarlem

Scapino Ballet presenteert op 1 november New Adventures in de Stadsschouwburg Haarlem. New Adventures is een zinderend dansavontuur met choreografieën van Itamar Serussi, Felix Landerer en Martin Harriague. Voor iedereen die houdt van verrassingen.

In New Adventures zorgen drie eigenzinnige choreografen en vijftien topdansers samen voor een zinderende dansavond. Scapino Ballet Rotterdam, die een reputatie heeft in het brengen van nieuw talent, presenteert twee wereldpremières van huischoreografen Itamar Serussi en Felix Landerer. Verder brengt Scapino de Nederlandse première van het met meerdere prijzen bekroonde stuk 'Prince' van de jonge dansmaker Martin Harriague. Dans op het scherp van de snede voor de avontuurlijk ingestelde geest.

Love Gun - Itamar Serussi - vlijmscherp

De spannendste dansmaker van dit moment. In 2015 veroverde hij het publiek met Henry. In Love Gun is liefde niet alleen lief en zien we opnieuw zijn unieke stijl, geïnspireerd op Quentin Tarantino, Charlie Chaplin en Roger Rabbit. Inderdaad, moderne dans zoals we de laatste jaren weinig hebben gezien..

While we can - Felix Landerer - virtuoos

Facebook Instagram, Skype. Of kan het ook wat persoonlijker? While we can gaat over de behoefte aan echt menselijk contact. De dansers laten hun persoonlijkheid zien in een vloeiende, organische stijl met virtuoze urban-bewegingen waar het plezier vanaf spat. De controle en details zijn fascinerend om naar te kijken.

Prince - Martin Harriague - humoristisch

Een moderne versie in sneltreinvaart van de balletklassieker The Sleeping Beauty. Deze jonge, rebelse choreograaf doet er alles aan om het verhaal te ontregelen. Op de wervelende muziek van Tsjaikovski worden de prins en prinses op een verrassend, verwarrend en komisch liefdesavontuur gestuurd.