• Tentoonstelling Schat in het hart van de stad

    Archeologisch Museum Haarlem
  • Archeologische onderzoek Grote Markt 16

    Archeologische Werkgroep Haarlem

Lezing: Goud aan de Grote Markt, over de opgraving Grote Markt 16

11-01-2018, 16:01 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 22 januari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Grote Markt 18K, Haarlem
Archeologisch Museum Haarlem
Haarlem

Achter het kleinste pandje aan de Grote Markt 16 is in 1990 en 1991 bij archeologische opgravingen een schat aan informatie en vondsten aan het licht gekomen. Tijdens de lezing 'Goud aan de Grote Markt' spreken Theo Nieuwenhuizen en Gert Kats over het archeologisch onderzoek op deze locatie. Zij zijn beiden lid van de Archeologische Werkgroep Haarlem en destijds betrokken bij het onderzoek. De opgraving is het onderwerp van de huidige tentoonstelling Schat in het hart van de stad die te zien is in het Archeologisch Museum Haarlem.

Tijdens de lezing komt het onderzoek en de vondsten uitgebreid aan bod: hoe verliep de opgraving en wat kan er gezegd worden over de verschillende perioden van bouw en gebruik van het pandje? Wat is er allemaal in de beerputten gevonden en wat vertelt dit over de bewoners en gebruikers van deze plek, die vanaf de 13e eeuw bebouwd is geweest.

Uiteraard is het ook mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken.

Toegang:

De lezing wordt gehouden op maandag 22 januari in het Archeologisch Museum Haarlem, Grote Markt 18K. De deuren van het museum gaan om 19:45 open. De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden via mvddries@haarlem.nl

De tentoonstelling Schat in het hart van de stad is nog tot en met 20 mei 2018 te zien. Deze lezing is de eerste lezing in een reeks lezingen rondom de tentoonstelling.