• Maxime Gulikers (violist)

    vrij van rechten

Koffieconcert Jong Talent

07-09-2018, 10:00 | Lezersnieuws | Lammie Bruin

Datum:

zondag 9 september 2018, 11:45 tot 12:30

Locatie:

Frankrijklaan 4
Ontmoetingskerk
Haarlem-Schalkwijk

De koffieconcertenreeks in de Ontmoetingskerk aan de Frankrijklaan nr. 4 in Haarlem-Schalkwijk is weer gestart! Op zondag 9 september treden in de serie Jong Talent twee getalenteerde musici op: Maxime Gulikers (viool) en Noud Smeets (piano).

Maxime Gulikers (1994) begon met vioolspelen toen hij 7 jaar oud was en op 12-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij speelde concerten in belangrijke concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, Dr. Anton Phillips Zaal Den Haag, Tivoli/Vredenburg Utrecht, Musis Sacrum Arnhem en Konzerthaus Berlin en behaalde diverse prijzen, waaronder de 1e prijs bij het Princes Christina Concours (Rotterdam 2009). Maxime bespeelt een Italiaanse viool van Johannes Danieli uit 1749, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Noud Smeets (1994) kreeg vanaf zijn zevende pianoles. Hij heeft een brede ori?ntatie op het gebied van andere toetsinstrumenten: sinds september 2014 volgt hij klavecimbellessen, bovendien speelt hij regelmatig in kerken in Nijmegen e.o. Noud is ook zeer actief in de kamermuziek.

Maxime en Noud vertolken werken van Robert Zuidmeer, Mozart en Wieniawski

Ontmoetingskerk Schalkwijk, Frankrijklaan 4, Haarlem Zondag 9 september 2018, aanvang 11:45 uur (tot ca 12:30 uur). Toegang vrij; na afloop meet&greet met de musici. Een bijdrage bij de uitgang wordt gewaardeerd. Van harte welkom!