• Jeugdstrijkorkest Divertimento spaart voor muziekweek

    pr Divertimento

Jeugdorkest in Dorpskerk Bloemendaal

17-05-2018, 00:31 | Lezersnieuws | Joan Patijn

Datum:

zondag 27 mei 2018, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Kerkplein 1
Bloemendaal
Bloemendaal

Divertimento Jeugdstrijkorkest

Dorpskerk Bloemendaal: talentvolle finale van het concertseizoen

De Stichting Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal sluit het concertseizoen deze maand af met een muzikaal evenement vol jong talent: op zondagmiddag 27 mei brengt Divertimento Jeugdstrijkorkest een programma met werken van onder meer Bach en Vivaldi. We hopen op veel bezoek, want de jonge musici sparen voor hun vakantiemuziekweek.

Divertimento Jeugdstrijkorkest Dit kamermuziekensemble van enthousiaste strijkers tussen 12 en 18 jaar brengt werken van Bach, Vivaldi, Schubert en Anderson. Kenmerkend voor het orkest is dat de jonge musici spelen zonder dirigent en dat de solisten uit eigen gelederen komen. De repetities staan onder leiding van de ervaren violistes/docenten Christiane Belt en Helena van Tongeren. Zij geven hun leerlingen alle ruimte om zelf te ontdekken hoe het is om samen te spelen. Het orkest studeert twee tot drie programma's per jaar in en geeft concerten op verschillende podia in Nederland en het buitenland. Het concert in de Dorpskerk Bloemendaal begint op 27 mei om 15.00 uur, de toegangsprijs is 12 euro. Voorverkoop via Papyrium in Bloemendaal en Primera in Overveen. Aan de zaal zijn de kaarten voor kinderen onder de 12 jaar 6 euro.

De activiteiten van de stichting zijn te volgen op de website dorpskerkbloemendaal.nl en op facebook (?Vrienden van de Dorpskerk Bloemendaal).