• trio Almeida / Dijkstra / Van Wijck

    onbekend

JAZZ&WORLD: ALMEIDA/ DIJKSTRA/ VAN WIJCK IN DE PLETTERIJ

08-10-2017, 20:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 13 oktober 2017, 20:30 tot 22:30

Locatie:

Lange Herenvest 122, Haarlem
Pletterij
Haarlem

Het nieuwe muziekseizoen in de Pletterij is onlangs van start gegaan onder de naam Jazz&World, een seizoen vol jazz- en wereldmuziek. Het is de organisatie ook dit seizoen weer gelukt om stijl overschrijdende, vernieuwende acts van hoog niveau te programmeren.

Vrijdag 13 oktober staat het improvisatietrio Almeida / Dijkstra / Van Wijck op het podium van de Pletterij. Het trio bestaat uit de Portugese contrabassist Gonçalo Almeida, de in de Verenigde Staten wonende Nederlandse saxofonist Jorrit Dijkstra en drummer/ percussionist Friso van Wijck. De drie nemen je mee op hun muzikale reis, een aaneenschakeling van improvisaties die rijk zijn aan textuur, toon en techniek.

Het trio bestaat uit drie sterke muzikanten. De Portugese bassist en componist Gonçalo Almeida (Lissabon, 1978) woont tegenwoordig in Rotterdam, waar hij aan het conservatorium studeerde bij o.a. Hein van Geyn, Stefan Lievestro en Marius Beets.

De muziek van saxofonist en componist Jorrit Dijkstra (Eindhoven, 1966) komt herkenbaar voort uit de jazz-traditie, maar geeft blijk van een sterke stijl overstijgende, persoonlijke visie. Dijkstra bracht de eerste jaren van zijn muzikale carrière door in de levendige Amsterdamse scene waarin werd geëxperimenteerd met combinaties tussen free jazz, improvisatie en wereldmuziek. Sinds hij in 2002 naar de Verenigde Staten is geëmigreerd heeft Dijkstra zich verdiept in de roots van de Amerikaanse muziek, maar zonder zijn Nederlandse muzikale wortels uit het oog te verliezen.

Componist en drummer Friso van Wijck (Rotterdam, 1974) studeerde compositie en elektronische muziek aan het conservatorium in zijn geboorteplaats. Als componist heeft hij o.a. bijdragen geleverd voor het Asko / Schoenberg Ensemble, Doelen Ensemble, de David Kweksilber Big Band en het Philharmonisch Orkest van Thailand.

Datum: 13 oktober 2017

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem

Toegang: € 10,00 / onder 25 jaar en met HaarlemPas € 7,50

Reserveren via www.pletterij.nl