• De tiende editie van Haarlem Duurzaam Festival

    Gemeente Haarlem
  • Haarlem Duurzaam Markt 2016

    Fototgroep Haarlem

Haarlem Duurzaam Festival op de Grote Markt op zondag 1 oktober

26-09-2017, 10:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 1 oktober 2017, 12:00 tot 17:00

Locatie:

, Haarlem
Grote Markt Haarlem
Haarlem

We weten dat het anders moet, we willen het ook wel, maar hoe?

Op zondag 1 oktober van 12.00 - 17.00 uur organiseert de Groene Mug samen met partners het Haarlem Duurzaam Festival. Dit is de tiende editie van de Haarlem Duurzaam Markt. Om het lustrum te vieren is de markt in een nieuwe stijl gegoten. Met meer activiteiten, inspirerende sprekers in de Vishal en leuke muziek. Bezoekers kunnen gratis genieten en meedoen. Bij de meeste stands is wel iets te beleven. Het Haarlem Duurzaam Festival is er om Haarlemmers te inspireren.

Wat staat er zoal op het programma?

Inductie koken - op het menu staan pannenkoeken voor jong en oud. Ervaar hoe het is om op inductie te koken in plaats van op gas. Doe de gratis online woningcheck bij de kraam van de Huizenaanpak. Ter plekke kan je die met een adviseur bespreken. Of stap in de bus van NZH Vervoer Museum om te kijken of jij ook zonnepanelen wil op het dak van een ander.

Inspirerende sprekers in de Vishal

In de Vishal vertellen inspirerende sprekers hun verhaal, samen met de Creatieve Universiteit Haarlem. Hoe kan je als consument, bedrijf of overheid je gedrag kantelen? Hoe krijgen we met z'n allen Haarlem klimaatneutraal in 2030 en aardgasvrij in 2040? Deze en andere grote vragen komen voorbij. Iedereen is de hele dag welkom om binnen te lopen en aan te haken.

Kinderactiviteiten, lekker eten en live muziek

Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Knutselen met restmaterialen bij de kraam van Mooizooi. Doe het interactieve afvalspel en leer welk afval waar bij hoort. Ook nog: schminken, draaimolen, mini zweefmolen, eendjes vissen en bungy gym voor de jongste generatie. Live muziek en hapjes - probeer eens een insect van Bugalicious - en drankjes maken de middag compleet.

Onthulling nieuwe naam festival, de Haarlemse Klimaatmeter en uitreiking het Groene Lintje

Om 16.00 uur wordt het Groene Lintje uitgereikt aan een duurzaam initiatief, is de onthulling van de stand van de Haarlemse Klimaatmeter en maakt wethouder Cora-Yfke Sikkema de nieuwe naam voor het festival bekend. Nog fut over na deze middag? Om 17.15 uur draait de film Tomorrow eenmalig en speciaal voor het Haarlem Duurzaam Festival in Pathé Haarlem.

Kijk voor het programma en meer informatie over het festival op www.degroenemug.nl/haarlemduurzaamfestival.