• Studenten Hogeschool Inholland Haarlem bij de Open Dag

    Nienke Koenders

Goede arbeidsmarktkansen voor hbo'ers: kom naar de Open Dag op 16 december bij Inholland Haarlem

07-12-2017, 16:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 16 december 2017, 10:00 tot 14:00

Locatie:

Bijdorplaan 15, Haarlem
Hogeschool Inholland Haarlem
Haarlem

Hogeschool Inholland Haarlem organiseert op zaterdag 16 december van 10.00 - 14.00 uur een Open Dag voor iedereen die zich aan het oriënteren is op een hbo-studie. Studiekeuzeadviseurs zijn aanwezig bij het testcentrum om te helpen met een competentiespel. Studiezoekers kunnen terecht op de opleidingenmarkt, presentaties of colleges volgen en faciliteiten als het Skillslab, de muziekstudio's en praktijkruimtes bekijken. Ook geven studenten rondleidingen door het hele pand.

De komende vijf jaar groeit het aantal banen in Nederland naar verwachting met 520.000. Vooral voor hbo- en wo-afgestudeerden in de ict, het onderwijs, techniek en zorg ziet de toekomst er goed uit. Dit blijkt uit onderzoek van Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht.

Tekort in ict en onderwijs

Inspelend op de vraag naar ict'ers en personeel voor het basisonderwijs biedt Hogeschool Inholland in Haarlem de mogelijkheid om in februari 2018 te starten met de opleidingen Informatica (voltijd) of Pabo. Bij de Pabo kunnen aankomende studenten onder bepaalde voorwaarden kiezen voor een Verkorte Deeltijdopleiding van twee jaar of de Flexibele Pabo (duaal) in drie jaar. Tevens start in februari de flexibele deeltijdopleiding Social Work, speciaal voor werkende professionals.

Aandacht voor zorg

Voor afgestudeerden in de zorg zijn de vooruitzichten op de arbeidsmarkt ook goed. De unieke opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Haarlem biedt veel perspectief. Speciaal voor de MBRT-studenten is er een Skillslab ontwikkeld, vol oefenruimtes met dezelfde apparatuur als in ziekenhuizen wordt gebruikt. Tijdens de Open Dag laten studenten het Skillslab zien met aan het einde een 3D-demonstratie van het VERT-systeem.

Aanmelden voor de Open Dag op 16 december kan via: www.inholland.nl/opendag