Feestelijke opening Natuurspeelplek

20-06-2018, 21:41 | Lezersnieuws | Sanne van der Veer

Datum:

zondag 1 juli 2018, 14:00 tot 17:30

Locatie:

Kleverlaan 9
Haarlemmer Kweektuin
Haarlem-Noord

Programma: 14.00 uur ? inloop/ontvangst 14.30 uur ? warming-up kinderen 14.50 uur ? openingswoord 15.00 uur ? offici?le opening Natuurspeelplek en rondje Kweektuin 17.30 uur ? einde programma Wandelen en doen: Tijdens de wandelroute kan je stoppen bij verschillende belevingsstands. Dit maakt het rondje Kweektuin op deze speciale dag een unieke ervaring. Het Kweekcaf? is geopend voor consumpties. Laat je verrassen en kom genieten!

PERSBERICHT


Feestelijke opening van het nieuwe deel van de Haarlemmer Kweektuin op zondag 1 juli

De stichting Haarlemmer Kweektuin heeft de afgelopen jaren heel veel werk verzet om, in samenwerking met de gemeente Haarlem, het park op de plek van de vroegere Stadskweektuin van plan naar werkelijkheid te brengen.

Op 1 juli 2018 bereikt de Haarlemmer Kweektuin een belangrijke mijlpaal. De nieuwe Natuurspeelplek en het ?Rondje Kweektuin?, de nieuwe achthonderd meter lange rondwandeling, worden die dag officieel geopend.

Het afgelopen half jaar is door vrijwilligers van de stichting een succesvolle crowdfunding opgezet, waarmee meer dan ? 25.000 is opgehaald voor de nieuwe Natuurspeelplek. Meer dan tweehonderd mensen hebben een donatie gedaan. Ook veel lokale ondernemingen hebben een bijdrage geleverd in de vorm van materiaal, tijd of financi?le middelen.

Op dit speelterrein kunnen kinderen vanaf ongeveer zes jaar zich binnenkort uitleven op houten speeltoestellen, spelen met een waterpomp en hutten bouwen tussen de bomen. Een deel van de speelplek is ook geschikt voor mindervalide kinderen.

Al sinds 2015 werken vele vrijwilligers ?n professionals samen aan de uitvoering van het plan voor het park, dat in 2013 is vastgesteld door de gemeente Haarlem. Er is een watergang gegraven, er is gezaaid en gemaaid, er zijn graspaden aangelegd en bomen verplant.

Iedereen, jong en oud, is welkom om het feest op zondag 1 juli in de Haarlemmer Kweektuin (Kleverlaan 9, Haarlem-Noord) te komen vieren. Vanaf 14.00 uur kan je binnenlopen, om 14.30 uur begint het programma en om 17.30 uur is de middag afgelopen.