Cora Sikkema,wethouder milieu leest voor op Ter Cleeff op de dag van de duurzaamheid

09-10-2017, 10:51 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 10 november 2017, 09:00 tot 09:45

Locatie:

Santpoorterplein 28, Haarlem
Basisschool Ter Cleeff
Haarlem

Op 10 oktober 2017, de dag van de duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen.

De wethouder van milieu Cora Sikkema gaat voorlezen op openbare basisschool Ter Cleeff, Santpoorterplein 28 in Haarlem. Het boek 'De wereld van Voedsel' een voedingsbodem voor de toekomst is speciaal geschreven voor de dag van de duurzaamheid. Cora Sikkema leest voor aan 3 klassen en 2 plusgroepen. Daarna gaat de wethouder in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De kinderen van de plusgroepen gaan na het voorlezen en het gesprek de klassen rond om op hun beurt weer voor te lezen uit het boek, De wereld van het voedsel. Zij zullen zelf ook na het voorlezen een gesprek voeren met kinderen.

Het Boek over het thema voedsel is speciaal gemaakt voor de negende editie van de Voorleesactie. De verhalenbundel 'De wereld van Voedsel' is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.