• Brandende adventskaarsen in de Bavo

    -

Bavo biedt sfeervol onthaal met advent

23-11-2017, 18:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 2 december 2017, 13:00 tot 17:00

Locatie:

Grote Markt 22, Haarlem
Grote of Sint Bavo Kerk
Haarlem

Haarlem - De Grote- of Sint Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem is op de vier zaterdagmiddagen voor kerst gratis geopend. Bezoekers kunnen op 2, 9, 16 en 23 december naar binnen om de eeuwenoude kerk vrij te bezichtigen. Van 13 tot 17 uur wordt een divers programma aangeboden dat in het teken staat van het komende kerstfeest. Advent is in de kerk de periode die aan kerst voorafgaat en geeft een voorproefje van het grote feest.

De adventsopenstelling wordt op 2 december om 13.30 uur geopend met een daverend Müllerorgel en een historische modeshow.

In de Bavo treden met advent verschillende koren en orkesten op, zoals het Clavis Ensemble Strijkorkest, houtblaasgroep Amuse, het Haarlems Studentenkoor, het Leger des Heils Orkest en vele anderen. De populaire 'Advent Carol Service' met de Oude Bavo Cantorij is op de derde zaterdag. Op de laatste zaterdag komt storyteller en eventmanager Michael Struis een 'tuimelpreek' geven. Een overzicht van het programma is te vinden op www.bavo.nl

Kinderen kunnen knutselen of naar kerstverhalen luisteren, terwijl de volwassenen de kraampjes bekijken met leuke snuisterijen voor het goede doel. Pauzeren kan met een kop koffie, thee, glühwein of warme chocolademelk in de koffiehoek.

Op zondag 10 december is de Bavo ook gratis geopend. Op zondag 24 december kunnen bezoekers de kerstnachtdienst meemaken, die om 23 uur begint.

Kerst beleven bij de bron: het kan in de Bavo.