Columns

Lampe belicht historie

Nog negen dagen, dan zwaai ik af. Het voelt nu wel gek. Sinds 1 oktober is mijn opvolger Edwin van Balken actief. We praten veel samen deze dagen en ik doen mij best hem zo veel mogelijk over te dragen van wat er allemaal speelt in onze organisatie.

Columnist:

Lampe Belicht

Lampe belicht een laatste

Voor mij is het aftellen nu begonnen. Dinsdag 1 oktober hebben we mijn opvolger Edwin van Balken met veel bombarie binnengehaald. Een rode loper bij de artiesteningang, de voltallige directie met bloemen aan de deur en een maagdelijk leeg kantoor, dat maak je niet iedere dag mee.

Lampe belicht de column

Dit is een met regelmaat verschijnend kort stukje proza van een bepaalde auteur. Er gelden nauwelijks beperkingen voor wat het onderwerp van een column kan zijn, maar in mijn geval leidt het in dit weekblad vrijwel altijd naar theater of muziek.

Lampe belicht gasgeven

Het begrip “gasgeven” in de klassieke zin (hard doorrijden in een auto) is weinig duurzaam. In deze tijd van klimaatverandering is het een beladen term geworden. Om nog maar te zwijgen over de connotaties die het begrip oproept in de provincie Groningen.

Column stadsambassadeurJanna Kamphof

Op een woensdagavond in september was in Osnabrück opeens heel veel Nederlands te horen. Gesprekken over strandvakanties in Nederland, het nieuws, de EK-kwalificaties voetbal en winkelen over de grens.

Lampe belicht het jazzorgel

De Hammond B3, een elektronisch orgel met drie klavieren, pedalen en een groot arsenaal aan schuifjes om het geluid mee te beïnvloeden, maakt de laatste jaren een enorme revival door en is vooral in de moderne jazz weer heel populair.

Lampe belicht een nieuw begin

Ja duhuh, denkt u nu, zeker weer zo'n stukje over het nieuwe theaterseizoen dat voor de deur staat, maar dan vergist u zich, want dit stukje gaat over een wel heel radicaal nieuw begin.

Column stadsambassadeur Janna Kamphof

Dat Haarlem de zusterstad van Osnabrück is, dat weten de meesten Osnabrückers wel. Hoe mooi Haarlem is, dat weten velen nog niet. Daarom organiseerde ik tijdens het weekend van Haarlem Jazz & More een tweedaagse reis, waarvoor iedereen met interesse in de zusterstad zich kon aanmelden.

Pagina's