Columns

Lampe belicht de zomerstop

Wanneer u dit leest hang ik ergens aan een bergwand in de Vanoise in Frankrijk. Bergbeklimmen is samen met golfen een van de beste manieren om je hoofd helemaal leeg te maken en even nergens anders aan te denken. Dan ben je heel mindfull echt in het NU!

Lampe Belicht doe-het-zelf

In deze tijd van het jaar zijn onze zalen veelal gevuld met jongens, maar vooral meisjes die deelnemen aan eindejaar uitvoeringen van dans- en balletscholen. Dat is een enorm feest. Er gaat niets boven zelf op het podium staan. Opgewonden rennen groepen kinderen door de gangen.

Lampe belicht van het padje

Ik schrijf deze column op mijn hotelkamer in culturele hoofdstad Leeuwarden. Zoals ik u vorige week al schreef ben ik op het halfjaarlijkse congres van de International Society for Performing Arts (ISPA).

Lampe belicht de culturele hoofdstad

Toen ik op vrijdag 16 januari 2004 mijn eerste sollicitatiegesprek onderging voor de functie van algemeen directeur van de Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, leefde in Haarlem nog de intentie om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

Lampe belicht het orgel

Vrijdag 25 mei is de Haarlemse organist en componist Piet Kee (1927) overleden. Kee is van onschatbare waarde geweest voor het orgelleven in Haarlem.

Lampe belicht Renate

Er zijn Artiesten en artiesten. Wat ik daarmee bedoel is: er zijn Artiesten die achter de schermen ook Artiest zijn en er zijn artiesten die achter de schermen gewoon Mens zijn. Renate Dorrestein behoorde tot de laatste categorie, een artiest die gewoon Mens is (let u op de hoofdletters).

[Lampe belicht de tekst

Ik keek twee weken geleden met extra aandacht naar de uitreiking van de Libris Literatuurprijs 2018, want mijn nicht, schrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra, was genomineerd met haar boek 'En we noemen hem ....' Ze heeft de prijs dit keer helaas niet gewonnen, maar ik ben e

Lampe belicht het boekje

Op het moment dat ik dit schrijf draaien de drukpersen op volle toeren, maar als u dit leest is onze seizoenbrochure, het boekje, net verschenen. Een potentieel collectors item. Er zit een heel Jubileum Magazine in. Want u weet het toch … 30 september … 100 jaar!

Lampe belicht het vooroordeel

Ik heb hier zeker al eens geschreven, dat ik als theaterdirecteur tevreden ben als het publiek én de bespelers tevreden zijn; als er goed contact is geweest tussen podium en zaal. Dat is de essentie van levende podiumkunsten.

Pagina's