Columns

Lampe belicht de eerste noten

Eens nam ik wijlen mijn oude moedertje mee naar een concert van het Orkest van de 18e Eeuw in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Lampe belicht de mecenas

Mooi onderwerp aan de vooravond van Sinterklaas. De Sint is natuurlijk een mecenas pur sang. Wij hebben het dit jubileumseizoen echter veelvuldig over onze mecenas Jan Krol, die in 1914 de Gemeente Haarlem 250.000 gulden schonk voor de bouw van onze mooie bonbonnière aan het Wilsonsplein.

Column stadsambassadeur - deel 2

Herinneringen aan dagjes in Nederland en kennis van onze taal – bijna elke Osnabrücker heeft ze wel. Door mijn werk als stadsambassadeur van Haarlem in Osnabrück ontmoet ik elke dag nieuwe mensen.

Lampe belicht nalatenschappen

Het woord ‘nalatenschappen’ wordt over het algemeen het eerst geassocieerd met de dood en een testament. Toch kun je hierbij ook denken aan wat er overblijft van daden.

Lampe belicht een spannend 'veegboek'

Hoe noem je een 'pageturner', zo'n spannend boek dat je maar niet terzijde kunt leggen, als je dat boek op het schermpje van je telefoon leest? Een 'swiper' of een 'veegboek'? Ik ben van mening dat als je een boek in één adem uitleest vanaf je telefoon, het een spannend boek is.

Stadsambassadeur van Haarlem in Osnabrück

Stadsambassadeur van Haarlem in Osnabrück: zo mag ik mij sinds 1 oktober noemen. Dat staat natuurlijk interessant op je visitekaartje: 'Städtebotschafterin', maar wat doe ik eigenlijk als stadsambassadeur?

Lampe belicht de jeugd

De jeugd heeft de toekomst, dus daar investeren we in. Enerzijds door voor de jeugd te programmeren en anderzijds door de jeugd bij allerlei activiteiten te betrekken.

Pagina's