Columns

Lampe belicht de jeugd

De jeugd heeft de toekomst, dus daar investeren we in. Enerzijds door voor de jeugd te programmeren en anderzijds door de jeugd bij allerlei activiteiten te betrekken.

Lampe belicht het compliment

Nog één opmerking dan over die leuke Bonte Gala Avond, waarmee we het jubileumseizoen van de Stadsschouwburg hebben afgetrapt. Boudewijn de Groot was achteraf vol lof.

Lampe belicht een gelukzalig gevoel

Dit wordt allemaal achteraf gepraat. Excuses daarvoor, maar waar het hart vol van is, loopt de pen van over. Wat zijn wij het jubileumjaar voor de Stadsschouwburg keigoed begonnen!

Lampe belicht vooroordeel

Als theaterdirecteur moet je wel een brede smaak hebben. Toch heb ook ik voorkeuren en niet-voorkeuren. Daar ontkomt geen mens aan. In mijn jeugd was je of voor de Stones of de Beatles. Ik was voor de Stones. In die tijd was je ook voor Bram & Freek of voor Herman van Veen.

Lampe belicht het vooroordeel

Ik heb een hele brede smaak. Dat moet ook wel als theaterdirecteur. Toch heb ook ik voorkeuren en zogenaamde niet-voorkeuren. Daar ontkomt geen mens aan. In mijn jeugd was je of voor de Stones of de Beatles. Ik was voor de Stones.

Lampe belicht Tina

Vorige seizoen hadden wij in de Stadsschouwburg 'Tina, the Musical'. Toen we de voorstelling boekten was ik zeer verheugd, want een musical over Tina Turner, daar was ik wel nieuwsgierig naar.

Lampe belicht het jubelen

Ik weet niet of het woord ‘jubelen’ strikt genomen een onomatopee is (een woord dat met zijn klank het geluid nabootst waar het naar verwijst), maar ik vind jubelen een uitermate vrolijk woord en als je het uitspreekt ben je eigenlijk tegelijkertijd ook aan het jubelen.

Lampe belicht de zomerstop

Wanneer u dit leest hang ik ergens aan een bergwand in de Vanoise in Frankrijk. Bergbeklimmen is samen met golfen een van de beste manieren om je hoofd helemaal leeg te maken en even nergens anders aan te denken. Dan ben je heel mindfull echt in het NU!

Lampe Belicht doe-het-zelf

In deze tijd van het jaar zijn onze zalen veelal gevuld met jongens, maar vooral meisjes die deelnemen aan eindejaar uitvoeringen van dans- en balletscholen. Dat is een enorm feest. Er gaat niets boven zelf op het podium staan. Opgewonden rennen groepen kinderen door de gangen.

Pagina's