Columns

Column stadsambassadeur Janna Kamphof

Het is iets meer dan een jaar geleden dat ik een mail naar het IGS Osnabrück stuurde om te vragen of ze zin hadden in contact met een Haarlemse school. Dat hadden ze zeker.

StadsambassadeurJanna Kamphof

Op 1 oktober begon mijn tweede jaar als stadsambassadeur. Ik kreeg vier nieuwe collega's uit de andere zustersteden van Osnabrück: Derby (Engeland), Twer (Rusland), Angers (Frankrijk) en Çanakkale (Turkije).

Lampe belicht historie

Nog negen dagen, dan zwaai ik af. Het voelt nu wel gek. Sinds 1 oktober is mijn opvolger Edwin van Balken actief. We praten veel samen deze dagen en ik doen mij best hem zo veel mogelijk over te dragen van wat er allemaal speelt in onze organisatie.

Columnist:

Lampe Belicht

Lampe belicht een laatste

Voor mij is het aftellen nu begonnen. Dinsdag 1 oktober hebben we mijn opvolger Edwin van Balken met veel bombarie binnengehaald. Een rode loper bij de artiesteningang, de voltallige directie met bloemen aan de deur en een maagdelijk leeg kantoor, dat maak je niet iedere dag mee.

Lampe belicht de column

Dit is een met regelmaat verschijnend kort stukje proza van een bepaalde auteur. Er gelden nauwelijks beperkingen voor wat het onderwerp van een column kan zijn, maar in mijn geval leidt het in dit weekblad vrijwel altijd naar theater of muziek.

Lampe belicht gasgeven

Het begrip “gasgeven” in de klassieke zin (hard doorrijden in een auto) is weinig duurzaam. In deze tijd van klimaatverandering is het een beladen term geworden. Om nog maar te zwijgen over de connotaties die het begrip oproept in de provincie Groningen.

Column stadsambassadeurJanna Kamphof

Op een woensdagavond in september was in Osnabrück opeens heel veel Nederlands te horen. Gesprekken over strandvakanties in Nederland, het nieuws, de EK-kwalificaties voetbal en winkelen over de grens.

Lampe belicht het jazzorgel

De Hammond B3, een elektronisch orgel met drie klavieren, pedalen en een groot arsenaal aan schuifjes om het geluid mee te beïnvloeden, maakt de laatste jaren een enorme revival door en is vooral in de moderne jazz weer heel populair.

Pagina's