Columns

Lampe belicht taal

Dat mag ook wel weer eens: de taal belichten. Ik ben immers Neerlandicus van huis uit. Ik zal in dit stukje dus mijn beste beentje voort zetten en voor u de kersen uit de pap halen waar het mooie versprekingen betreft die ik de afgelopen jaren tijdens vele vergaderingen heb opgenoteerd.

Lampe belicht zijn eigen voorkeuren

Een levensgrote valkuil voor theaterdirecteuren en theaterprogrammeurs is dat je veel te veel afgaat op je eigen smaak en voorkeuren. Dat is helemaal geen garantie voor succes. Ikzelf bijvoorbeeld houd erg van golfen. Ik kan uren voor de buis zitten bij Golf1.

Column stadsambassadeur

Januari stond in het teken van ontmoetingen. Ik leerde niet alleen zelf veel nieuwe, interessante mensen kennen, maar organiseerde ook de Deutsch-Niederländischer Begegnungsabend.

Lampe belicht yoga

Yoga is hot en trending de laatste jaren. Hoe anders was dat eind vorige eeuw. Mijn eerste kennismaking met yoga was tijdens een proefles ergens begin jaren 80 in spiritueel centrum de Kosmos in Amsterdam. Tot mijn grote leedwezen nu, ben ik er toen niet mee doorgegaan.

Lampe belicht een afscheid

Deze week neemt theater minnend Nederland afscheid van een markante impresario: Jacques Senf. Op 72-jarige leeftijd is voor hem het doek gevallen.

Lampe belicht plankenkoorts

Als theaterdirecteur komt het regelmatig voor dat je een publiek in een zaal moet toespreken. Daar moet je niet bang voor zijn.

Lampe belicht het nieuwe jaar

Lieve lezers, de allerbeste wensen voor 2019. Op naar een gelukkig, gezond, sociaal, rustig, vredig, inspirerend, cultureel en verbindend nieuw jaar. Zo, dat is niet mis wat ik hier allemaal wens. En het is nog niet eens alles wat ik u zou willen toewensen.

Lampe belicht kan er niet aan ontkomen

Ik kan er niet meer aan ontkomen. Ik moet nu schrijven over de vierde editie van onze familievoorstelling Scrooge. Wanneer u dit leest heeft de generale repetitie en de eerste officiële try out plaats gevonden. Bloedspannend. Komt alles goed bij elkaar? Wordt het mooi?

Lampe belicht de eerste noten

Eens nam ik wijlen mijn oude moedertje mee naar een concert van het Orkest van de 18e Eeuw in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Pagina's