Columns

Column stadsambassadeur Janna Kamphof

De stedenband tussen Haarlem en Osnabrück leeft onder jong en oud. Zo organiseer ik de ene dag een uitwisseling voor middelbare scholieren en geef ik de dag erna een presentatie over Haarlem voor een groep dames die al tientallen jaren als 'Frauenforum' verenigd zijn.

Columnist:

Lampe Belicht

De zomerstop

Het is al dagenlang mooi weer en dat zorgde vroeger voor lege zalen, zeker in het voorjaar, wanneer iedereen meteen buiten ging genieten van de eerste zonnestralen.

Columnist:

Lampe Belicht

Nieuwsgierig blijven

Het is voor mij mijn hele leven wel haast een grondhouding, nieuwsgierig blijven. Vooral in de kunsten. Op zoek naar het onbekende, nieuwe wegen inslaan, verrast worden, onvermoede achtergronden leren kennen. En niet alleen ik, ook mijn collega programmeurs zijn en blijven altijd nieuwsgierig.

Column stadsambassadeurJanna Kamphof

Met slaperige gezichten zitten de tien leerlingen van het IGS Osnabrück op perron 12 te wachten op de trein. We gaan vandaag een dagje naar Haarlem! In januari bezocht ik deze klas, die een speciaal vak over Nederland volgt, om over Haarlem en de stedenband met Osnabrück te vertellen.

Columnist:

Lampe Belicht

Nog één keer

Terwijl ik dit schrijft zijn we in de Week van Freek aan de vooravond van de laatste avond: Freek in Concert. Wanneer u dit leest is het allemaal achter de rug. Ik ben de enige die als publiek alles vanaf de eerste minuut tot de laatste seconde heeft gezien. Maar liefst acht performances.

Columnist:

Lampe Belicht

De week van Freek

Op dit moment zitten we er middenin: De Week van Freek. U kent de aanleiding inmiddels wel: op 20 juni 1969 speelden Bram en Freek hun allereerste avondvullende programma op een groot podium op uitnodiging van toenmalig directeur Peter Lohr in de Stadsschouwburg Haarlem. De rest is geschiedenis.

Columnist:

Lampe Belicht

Lampe belicht De Grote Verhalen

Dinsdag 18 juni speelt Freek de Jonge in het kader van De Week van Freek de eenmalige unieke voorstelling 'De Grote Verhalen', een selectie uit zijn klassiek geworden conferences door de jaren heen.

Columnist:

Lampe Belicht

De Grote Verhalen

Op dinsdag 18 juni speelt Freek de Jonge in het kader van De Week van Freek de eenmalige unieke voorstelling De grote verhalen, een selectie uit zijn klassiek geworden conferences door de jaren heen.

Columnist:

Lampe Belicht

De grote verhalen

In de week van 14 tot en met 22 juni sluiten we het 100-jarig jubileum van de Stadsschouwburg in Haarlem af met 'De Week van Freek'. Op 20 juni is het precies 50 jaar geleden dat Bram en Freek met hun eerste avondvullende programma Neerlands Hoop in Bange Dagen in première gingen in Haarlem.

Pagina's