• Archief

Getuigen gezocht van beroving bij Molenplas

HAARLEM De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een beroving die plaatsvond op donderdagavond bij de Molenplas. 

Een Haarlemmer op een scootmobiel reed donderdagavond rond 20.20 uur over het fietspad van het Eenhoornpad langs de Molenplas. Bij de kruising met het voetpad liepen twee mannen hem tegemoet. De Haarlemmer kreeg van een van deze mannen een harde klap tegen zijn hoofd en raakte hierdoor buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam, bleken meerdere bezittingen te zijn gestolen.

De politie heeft na de melding een onderzoek ingesteld naar deze gewelddadige beroving en is op zoek naar mensen die iets gezien hebben dat hiermee te maken kan hebben.

Van de daders zijn de volgende signalementen bekend: mannen met licht getinte huidskleur, allebei in de leeftijd van 22 – 26 jaar oud, gespierd uiterlijk, lengte: 1.80 m., beiden spraken accentloos Nederlands. Eén van de daders droeg een blauw Nike petje, die hij achterstevoren op zijn hoofd had.

GETUIGEN De politie heeft de volgende vragen:

* Bent u donderdagavond bij de Molenplas geweest en heeft u iets of iemand gezien dat met deze beroving te maken kan hebben?

* Denkt u te weten wie deze twee daders zijn?

* Heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van deze daders?

Wie informatie heeft, bel dan met de politie in Haarlem, via: 0900-8844. Of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.