Lokaal lezersnieuws

Noord-Hollanders informeren elkaar tijdens een noodsituatie

Maandag 4 juni NL-Alert controlebericht: controleer of jouw mobiel goed is ingesteld

Koken en eten zoals vroeger

Gedurende een aantal zaterdagen wordt in woonzorgcentrum De Rijp de zogenoemde ‘Tafel  van de smaakherinnering’ georganiseerd. Mensen met en zonder dementie bereiden samen gerechten met behulp van kookboeken en attributen uit vervlogen tijden.

Pioniers in duurzaam verbouwen inspiratie voor Haarlemmers

HAARLEM – Nog even en de bewoners van de 21 klushuizen in de Amsterdamsebuurt kunnen aan de slag met het afbouwen van hun woning en worden ook de zorgvuldig gekozen duurzame installaties geplaatst. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de verduurzaming van Haarlem.

Nieuwe inzichten over welzijn

Op donderdag 7 juni organiseert De Rijp van 13.30 uur tot 16.00 uur het ‘Huis van Welzijn’. Tijdens deze interactieve informatiemarkt kunnen bezoekers alles te weten komen over nieuwe vormen van welzijn in combinatie met ouder worden en dementie.

Een missie voor de gay-community vanuit Haarlem

Zien dat er iets mist en besluiten om het zelf te maken. Dat doen ze bij The Happiness Troupe. Banen deels opgezegd , bedrijf gestart en nu hard werken. “Maar we móeten dit doen, het is bizar dat het bijna niet bestaat”, legt de nieuwe Haarlemse ondernemer Nienke Koorn uit.

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Vocal Group Buzzz: een frisse wind in korenstad Haarlem

Met Vocal Group Buzzz heeft korenstad Haarlem er een zanggroep bij zoals die er nog niet was: jong, modern, ambitieus én van hoog niveau.

Dagcentrum Weidehart in Schalkwijk feestelijk geopend

Afgelopen dinsdag werd Dagcentrum Weidehart feestelijk geopend door WMO en Welzijn wethouder Jur Botter. Hij deed dit samen met de 93jarige meneer De Bruin, bewoner van woonzorgcentrum Schalkweide.

Twee verliefde mensen in hun karretje.

In een wereld waar de elektrische en zelfsturende auto zijn intrede heeft gedaan daar stond de '' tijd even stil '' in Haarlem bij het Bolwerk en Prinsenbrug.

De Romantiek was er weer eventjes terug.

 

Zo leuk om te zien in deze gejaagde tijd......

Hondenpsycholoog Duko Sietsema

Beste hondeneigenaren,

Pagina's