Columns

Lampe belicht het boekje

Op het moment dat ik dit schrijf draaien de drukpersen op volle toeren, maar als u dit leest is onze seizoenbrochure, het boekje, net verschenen. Een potentieel collectors item. Er zit een heel Jubileum Magazine in. Want u weet het toch … 30 september … 100 jaar!

Lampe belicht het vooroordeel

Ik heb hier zeker al eens geschreven, dat ik als theaterdirecteur tevreden ben als het publiek én de bespelers tevreden zijn; als er goed contact is geweest tussen podium en zaal. Dat is de essentie van levende podiumkunsten.

Lampe belicht doorzetters

Het klassieke beeld van de kunstenaar is dat van een rillende figuur in een oude trui die met verkleumde vingers op een koude zolderkamer zijn hele leven werkt aan schilderijen die pas na zijn dood miljoenen waard worden. Een echte doorzetter dus. Zo ken ik er ook nog een paar.

Lampe belicht de levenscyclus

Als u dit leest is het waarschijnlijk al te laat om nog naar het concert te gaan dat ik u aan het eind van dit stukje aanraad. Voor de hele snelle beslissers die met dit stukje uitgeknipt op tijd bij de kassa van de Philharmonie staan is er een vrijkaartje.

Lampe belicht de ruimte

Ruimte is een relatief begrip. Vorige week werd bekend dat de Hubble-telescoop de meest afgelegen ster ooit heeft ontdekt. Een ster die 9 miljard lichtjaren van ons vandaan staat.

Columnist:

Lampe Belicht

Lampe belicht de generatiekloof

Ik had vroeger best een stevige generatiekloof met vooral mijn vader. Over de kerk, over muziek, over lange haren, over wijde pijpen, over de politiek, over brommers, over literatuur en nog veel meer. Daar is menig strijd over gestreden.

Lampe belicht een theorie

Ik heb een theorie. Mensen hebben meer moeite met modern toneel dan met moderne muziek en moderne dans. Toneel is een bij uitstek talige kunstvorm. Taal is, vanzelfsprekend samen met de expressie van de acteurs, het centrale medium waarmee een boodschap wordt overgedragen op het toneel.

Lampe belicht de sluiproute

We zitten alweer in de derde maand van het jaar en het eerste kwartaal is al een feit. Als er één iemand is die sluiproutes neemt is het wel De Tijd. Je let even niet op en het jaar is bijna voorbij.

Pagina's