Columns

Lampe belicht de sluiproute

We zitten alweer in de derde maand van het jaar en het eerste kwartaal is al een feit. Als er één iemand is die sluiproutes neemt is het wel De Tijd. Je let even niet op en het jaar is bijna voorbij.

Lampe belicht kloppertjesmuzie

Ik stam uit de tijd dat er een grote discrepantie bestond tussen de muziek die ik als tiener en die mijn vader leuk vond. Die discrepantie was zo groot, dat die soms leidde tot verhitte gesprekken (en dan druk ik me zacht uit).

Lampe belicht het ontwerp

Terwijl ik dit typ, kijk ik naar mijn toetsenbord. Ik heb thuis een ander toetsenbord. Wel van hetzelfde merk, maar mijn toetsenbord thuis is ronder van vorm en heeft een brede onderkant, waar iemand die met tien vingers kan typen zijn polsen op kan laten rusten. Daar is over nagedacht.

Lampe belicht de orkestbak

U gaat het tot vervelens toe horen: 30 september 2018 bestaat de Stadsschouwburg Haarlem 100 jaar! Een van de mooie dingen van die 100 jaar is dat we daarom zo'n mooie klassieke zaal hebben, een zogenaamde 'bonbonnière'. Rood pluche, half rond, heel intiem.

Lampe belicht de steen

Wie in Haarlem nu nog niet weet dat op 30 september 2018 de Stadsschouwburg 100 jaar bestaat, heeft de afgelopen dagen onder de fameuze steen gezeten. Ik geloof niet dat we ooit zo'n mooie coverage hebben gehad in het Haarlems Dagblad.

Lampe belicht werken met muziek

Ik kon altijd goed studeren en werken met muziek op de achtergrond. Eigenlijk kon ik vroeger niet zonder muziek studeren! Dat is in de loop der jaren wel veranderd.

Lampe belicht het gedicht

Wanneer leest een mens poëzie? Tot een paar jaar geleden had ik in mijn drukke bestaan geen idee op welk moment ik ook nog een gedicht moest lezen. Ik kocht af en toe wel een dichtbundel, want ik lees een goede krant en dan wordt dat je af en toe aangeraden.

Lampe belicht het nieuwe jaar

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2018 aan mijn lezers hier, vanuit een ijskoud New York. Ik ben het nieuwe jaar op 1 januari begonnen met een minddump. Kent u dat fenomeen? Dat is een soort Nieuwjaarsduik op papier.

Lampe belicht New York 1

Allereerst de beste wensen voor het spannende jaar 2018! Spannend? Ja, want op 30 september bestaat de Stadsschouwburg van Haarlem 100 jaar en dat gaan we vieren, maar daarover later meer. Wanneer u dit leest zit ik in een ijskoud New York.

Pagina's